All ears idag #åss17
Out into the night, ok?
The Sprillo Team trendar i Rotterdam. (Bild 2: + random holländsk bombman).
ICE SHOP på Södermalm idag. Vi fick chansen att utforska is som mat genom Kakigōri, Soma och Grattachecca. Tack @underverk för ett mycket coolt (ehrm..) initiativ.
Way out West visade i helgen än en gång vilket arrangemang som sitter på Sveriges festivaltron. Kommersiella samarbete som sticker ut är de med aktörer som är tydliga med sina värderingar. Företag som är på plats för att enbart kränga öronproppar eller halvbestyr till mat försvinner snabbt i bruset.
Som så många nya restaurangkoncept i London just nu, började @tata_eatery som en streetfood-idé. Numera återfinns denna lilla fusionkrog permanent i Dalston med östväst-tapas deluxe på menyn. Missa inte tempuragrönsakerna med libbsticksdipp!
Take-over i Hackney: @snackbarlondon gästar @legsrestaurant - - - Om du kommer hit senast 13 augusti hinner du smaka den klockrena kompositionen 'Vattenmelon med shiso och forellrom'. 👏🏻
KERB står bakom flera av Londons mest framgångsrika streetfoodmarknader och har ca 80 olika matstånd under sitt paraply. Idag åt vi oss igenom KERB Camden. Loved it!
Salt + Pickle, som just öppnat i södra London, fokuserar på det inlagda. Anspråkslöst. Deras corn beef är en av de fulaste rätterna vi någonsin beställt, och samtidigt en av de godaste.
Nyöppnade Essence Cuisine, hälsogothig minimalism och rawfoodkoncept co-utvecklat med @matthewkenneycuisine . Sötsaltblommig quinoagröt och bärbombarderad smoothie rekommenderas.
En taiwanesisk fullträff från syskonen Chung, tidigare hajpade för sitt gatukoncept BAO. Stort fokus på te, men också ett innovativt kök med rätt efter rätt med alla rätt. Krabbcurryn och jordnötschipsen är två måsten. Thank you @xu_london for an amazing meal!
Hong Yu-te, gin, vit miso och äpple. En fräsch start på en makalös middag.
Nyöppnade Trawler Trash stöttar hållbart fiske och biologiskt mångfald på tallriken. Missa inte den lufttorkade bläckfisken med gröna tomater!
Japansk soulfood i Brixton. Ett måste om du är i trakterna. 🍜👏🏻
Total dekadens när Chef Nobu himself samlar 21 av sina kockar från olika delar av världen samt en robust sakemästare för kanapébuffé. Ett 30-tal snittar senare kastar Sprillo in slängen. Thank you @therealnobu !
Thx till ICA och @pergrankvist för ett ypperligt arr igår av seminariet om Framtidens mat och de fem framtidsscenarierna #ica100år
Total cirkulär boom i Almedalen. Insikten om att avfall ska bli resurs som utgångspunkt i affärsmodeller håller på att bli allmängods. Just här utifrån fastighetsperspektivet #cirkulärekonomi #hejalmedalen
Oss trendanalytiker emellan #ica100 #hejalmedalen
Seminarie smaksatt med avokado- och persiljeglass #hejalmedalen
Coco loco? Sprillo-Johan är intervjuad i senaste avsnittet av Stil i P1 - och svamlar loss om människans besatthet av kokos. Länk i bio. #stilip1 #coconut #kokosolja
In English