Toast med mangold och grishuvud. Oxtartar med rökt cheddar och pepparrot. Och så det allra bästa på menyn: varm, krispig grynsallad dold under mikroblad. Wildair är en given smakdestination på Lower East Side.
Mellanösternmaten tar plats på krogscenen i Los Angeles. Ett av 2017:s bästa bidrag till trenden är Mh Zh och deras makalösa hummus.
Aladåb, det enda på julbordet som ingen åt. Lyckliga över fantastisk service, sill och snaps hos @oaxenslip - rekommenderas!
Morgondragning av ICA Alerten på strukturtapet för PD #generationpep #ica #tackmatsliedholm
Tack @stockholmsbranneri och @agrikulturrestaurant för en fantastisk hantverkskväll deluxe - och @chokladfabrikenstockholm för ginpralinerna! Kvarterssamarbeten är helt klart grejen.
I veckan kammade ICAs "100 år och framåt - Maten och Framtiden" hem Publishingpriset för årets rapport samt storpriset Grand Prix. Sprillo hade äran att tillsammans med ICA och en rad av experter researcha, analysera och dramatisera fem viktiga historier om framtidens mat. Mästerkocken @filipfasten har tolkat tre scenarion i innovativa måltider - tack för en strålande insats Filip! Grythyttans rising stars @malidza och @lahtisimon bidrog med sina smakrika tolkningar i två scenarion. Och stjärnstylisten @tove_nilsson samt superfotografen @rolandpersson gav maträtterna liv i rapporten. Tack till ICA och alla inblandade för kul teamwork, och ett lyckat framtidsdokument som lyfter livsmedelsindustrins viktigaste frågor! @icasverige @designkontoret.silver @jungrelations @skarpagent @diazswahn m fl #ica #framtidensmat #futurefood #filipfasten #publishingpriset #publishingpriset2017
Rykande färskt på Veckans Affärers #hållbarhetspodden
Hetaste Berlin-tipset just nu: Landmenyn på Mrs Robinson's, för 36 europeiska slantar. Glad personal, glad gäst. Makalös middag.
Sprillo fick äran att skriva en text om innovativa matrebeller i senaste publikationen från danska @pejgruppen - beställ ditt exemplar här: https://www.trendstore.dk/foodbox-2019-2022-19197.html
Ni prenumererar väl på nyhetsbrevet från AGFO (AgTech/FoodTech av LRF Media)? I dagens veckobrev intervjuas Sprillo. #sprillo #agfo #agtech #foodtech #foodtechsweden
När kanelbullens dag och internationella vodkadagen sammanfaller den 4 oktober är det helt OK att unna sig en Dry Cinnabon, eller?
All ears idag #åss17
Out into the night, ok?
The Sprillo Team trendar i Rotterdam. (Bild 2: + random holländsk bombman).
ICE SHOP på Södermalm idag. Vi fick chansen att utforska is som mat genom Kakigōri, Soma och Grattachecca. Tack @underverk för ett mycket coolt (ehrm..) initiativ.
Way out West visade i helgen än en gång vilket arrangemang som sitter på Sveriges festivaltron. Kommersiella samarbete som sticker ut är de med aktörer som är tydliga med sina värderingar. Företag som är på plats för att enbart kränga öronproppar eller halvbestyr till mat försvinner snabbt i bruset.
Som så många nya restaurangkoncept i London just nu, började @tata_eatery som en streetfood-idé. Numera återfinns denna lilla fusionkrog permanent i Dalston med östväst-tapas deluxe på menyn. Missa inte tempuragrönsakerna med libbsticksdipp!
Take-over i Hackney: @snackbarlondon gästar @legsrestaurant - - - Om du kommer hit senast 13 augusti hinner du smaka den klockrena kompositionen 'Vattenmelon med shiso och forellrom'. 👏🏻
KERB står bakom flera av Londons mest framgångsrika streetfoodmarknader och har ca 80 olika matstånd under sitt paraply. Idag åt vi oss igenom KERB Camden. Loved it!
In English