Tittar du förbi London på semestern? Våra färskaste restaurangtips från gångna helgen är: Henrietta Bistro - fräscht baskiskt på kul cocktailhotell. Gå loss på croquetas och chipirones. Smoking Goat - thailändsk smaksmäll över öppen eld, livlig vibb i ett rus av långmarinerade fläskspett. St. Leonards - modern fisklyx i luftig lokal, med skäggiga bandidos vid grillen och ostron-overload på isbädd. Enjoy!
Företag for Change! Mer sånt lär vi få se. (Gött!) #johannyström
På Sprillo fyller hela teamet år på samma dag. I år fyller vi år idag. Presentpåsarna langas runt och solen skiner på Skeppsholmen! @jonnadaglidenhunt @christinaxcheng @carinbarin @julia.spirit @journalistjohan @josevargo @aurbansdotter
Åh, tänk att ha fått inspirera till Arlas sommarmjölk! @arlasverige
Tack för ikväll👊🏼 Å tack för ett grymt arr Gunnar Risting och @netlightconsulting #edgexfoodtech @agilahrpodden
Säg hej till Jonna! Nyanställd trendanalytiker på Sprillo som tidigare har arbetat på The Future Laboratory i London, bevakat trender i tidningar som Monocle, The Telegraph och Wallpaper – och varit chefredaktör för Plaza Kvinna. På sin fritid driver hon solglasögonmärket Oh My Eyes, testar nya hotell och simmar jättesnabbt. Det godaste hon vet (förutom pizza)? "Asiatisk mat slår det mesta enligt mig. Är spänd på att testa alla roliga nyheter i Stockholm på den fronten efter ett års föräldraledighet. Barnvakt någon?”
Tack för En ovanligt vild middag, med en smakrymd utöver det vanliga på både tallrik å glas. Ryssgubbe och vicker är nyfavoriter. Å det grekiska bubblet. @lifebylisen @spritmuseum och den oförglömliga Nadja Kalsson #vildvuxet
Ypperligt exempel på designkraft. Dessutom med delikat innehåll. #getrawbars
I veckan fick vi på Sprillo besök av studenter från @theohiostateuniversity Dessa långväga gäster pluggar företagsekonomi och hållbarhet och de ställde många spännande frågor till oss. Kul att träffa dessa unga förmågor som precis som vi brinner för hållbara affärsmöjligheter!
Helgens rundaste smakupplevelser i London: Den himmelska vaniljmunken från @st.john.restaurant Kinesisk ogräsglass på innovativa @lyan.cub Dagsfärsk burrata på @thelaughingheart_london
Sprillo-Julia rapporterar från Milano i senaste AGFO Weekly. Du prenumererar väl på detta fullspäckade nyhetsbrev? @agfo.se #seedsandchips
Sprillo har varit på Seeds & Chips! Den världsledande konferensen inom food innovation hålls i dagarna fyra i Milano. Med Keynote-speakers som Starbucks Executive Chairman Howard Schultz och fd Secretary of State John F Kerry blev detta oerhört spännande dagar. Teman som dök upp på många av föredragen var kraften i innovation, att världens klimat kräver att vi människor förändras och tilltron till entreprenörskap, speciellt unga entreprenörer. Jag åker härifrån hoppfull och inspirerad! #sac18 #seedsandchips /Julia, researcher
Hur ser konsumentens värderingar och prioriteringar ut år 2030? Sprillo har tillsammans med @icasverige tagit fram rapporten "Lycka, Data, Mening - Konsumenten 2030" som släpptes idag. Vi har intervjuat ett 50-tal forskare, futurister och entreprenörer. Utfört konsument- och startup-undersökningar tillsammans med Novus. Och formulerat artiklar om resan mot 2030 - en resa som berör handelns alla spelare. Tack ICA för det fina förtroendet, tack @designkontoret.silver för fantastisk design, och tack alla smarta personer som bidragit till dessa framtidsberättelser. På ICAs evenemang Framtidsmötet idag, berättade ICAs framtidsanalytiker Ann-Katrin Tottie om rapportarbetet tillsammans med Sprillos grundare Christina Cheng. #lyckadatamening
Växtbaserad Valborg? Sprillo snackar veganskt med @sofialilyedgren i nytt nummer av @ellesverige
The Future of Food Tech var Sprillos bidrag till denna spännande dag, vi får se hur Gunhild Stordalen rundar av. Dagens begrepp: impact unicorn = påverkar mer än 1 mrd människor, tack för den @annaryott #difoodtech #didigital
På plats - let’s do this!
Sugen på en fribiljett till Di Food Tech, 14 mars i Örebro? Var först att skicka ett mejl till cheng@sprillo.se så är den din👍🏼 See ya! #difoodtech
Funkisfabriken. Uppstart för ett nytt researchcenter i Småland med fokus på hållbarhet inom mode och mat. Sprillo har fått förmånen att vara del i projektgruppen med briljanta hjärnor från Danmark, England och Sverige. Att vi fick avsluta uppstarten med att assistera Doug från @silobrighton i köket, var - liksom resten av denna 48h-workshop - oerhört lärorikt. 🙏🏻
Då var statistiken äntligen ikapp den gröna trenden. Sprillo lägger ut texten om detta i dagens DN (länk i bio)
Grattis @eatalysthlm till stundande invigning på Biblioteksgatan! I samband med detta blir Sprillo intervjuade om fenomenet food halls i @dnsthlm - read all about it i dagens DN.
In English