🚧 Sprillo x Sproud Work in progress med @pomochflora #sproudtastelab
🚧 Sprillo x Sproud goes varumärkescontent via workshop ・・・ It’s here, the Sproud Taste Lab aka the national day of our best idea ever, to lock these genius people in a kitchen for hours with a loooot of Sproud. Be prepared to drool over our stories the whole day! #Sproud #SproudTasteLab @teamalmegard @fridaronge @pomochflora @lovecoffeelund @lovecoffeeroasters @parapix
[Irland] Sprillo spanar på den regenerativa kniveggen på, hur kött/mjölkprods klimatpåverkan kan dramatiskt reduceras med hjälp av bl.a. agrojordbruk å en sex-hövdad gräsblandning. Allt bjussat på av Bord Bia, tack! Ihop mä bästa @ingelastenson
Sprillos grundare @christinaxcheng pratar den nya tidens matinspiratörer med Hemköps magasin Hemlagat! ”Maten har blivit den nya inspirationen. En klar trend är att de kända kockarna har fått konkurrens av ’taste-makers’ som inte är professionellt skolade, men som ändå jobbar med mat.” ✔️
🚧Sprillo x ICAs Framtidsrapport 2019. Visste du att vi inom 10 år kan dö av lunginflammation i Sverige? Eller att artificiell intelligens kommer att hjälpa till att tillgängliggöra sjukvården? Sprillo har tillsammans med @icasverige tagit fram rapporten ”Klyftor, Stress & Bakterier – Våra tre största hälsoutmaningar och möjligheter 2025” som släpps idag. Vi har intervjuat ett 50-tal forskare och entreprenörer samt utfört konsumentundersökningar tillsammans med Novus. Resultatet är en rapport som beskriver hur människor behöver ställa om sin livsstil för att vända på utvecklingen. Dessutom belyser vi framfarten av ett 10-tal hälsotrender 2025 – allt från ’urskogsterapi’ till ’tweenträning’. ✔️Tack ICA för det fina samarbetet, tack @designkontoret.silver för fantastiskt design, och tack alla ni som har bidragit med er expertis. Ladda ner rapporten i sin helhet från Sprillos bio.
🚧 Sprillo Talk X WWF m. Hållbar Livsmedelskedja Sjukt kreddigt att få snacka innan @gordon.line med en publik som når 86% av Sveriges konsumenter. Yeah. #sprillo #radikalakonsumenter #regenerativt
🚧Sprillo x Sproud - Work ahead! Creative Session med Sveriges första ärtbaserade dryck, starring dream team @pomochflora Stay tuned 🌱🌱🌱 #sproud #vegan #sprillo
Smakrik comfort food på @_fabelbar_ Rekommenderas varmt! ✨
Vi gjorde ett besök hos @nordiskmatutveckling som tillverkar svensk tempeh gjort på svenska skalade åkerbönor från Arne Stenberg på Munktorps prästgård. En näringsrik och smakrik böna med hög proteinhalt som ger en jämn textur. Bönan odlas egentligen som djurfoder, ”men varför inte tänka nytt kring hållbara råvaror som länge funnits i Sverige”, berättar Ayhan and Frida. Tillsammans driver de Nordisk Matutveckling som utvecklar nya nordiska matprodukter, bägge med en bakgrund i måltidsekologi med bas i agroekologi. I bilden ser ni ett nytt experiment, torkad natto gjort på fermenterade lupinbönor 👌🏼
Det är nästan värt att åka till Köpenhamn bara för att göra ett besök på @hartbageri och spise en ’Grilled Kimcheeze’!
Sprillo är stolta över vår medarbetare @josevargo som ikväll introducerade utställningen What you didn’t know existed - som hon har designat - på @spritmuseum . Utställningen rullar fram till 8 april. Missa inte!
Sprillo förhandsspanar på nya hotellet Blique by Nobis som slår upp dörrarna i maj i Stockholms galleridistrikt. Byggnaden från 1930 är signerad Sigurd Lewerentz och det är Wingårdhs som står för renoveringen. Hotellet har som ambition att skapa en social mötesplats kring konst, arkitektur, mat och kultur. I huset ryms två restauranger samt en takterrass med en hisnande panoramavy över Stockholm!
Just nu älskar vi restaurang Ilse på Kungstensgatan i Stockholm. Här kombineras ett gediget hantverk med utmärkta smaker!
Sprillo snackar Regenerativt jordbruk i vanlig ordning, det råkar som vara en briljant lösning på matsystemets hållbarhetsutmaning.
Efter att ha spanat mattrender och framtidens utvecklingsplattformar, bland tusentals utställare och 90 000 andra industrinördar förra veckan på @natprodexpo är det dags att avrunda med bryggerimiddag i Anaheim. Make food great again!
Los Angeles levererar tyvärr ingen sol för tillfället men massvis av god och hälsosam mat! Här kommer 3 favoriter från Sprillos trendteam som spanar in de hetaste menyerna just nu! ✔️Guerilla Tacos - Mexikanskt i Arts District med gudomliga smakkombinationer och asiatiska influenser. ✔️Sqirl - hälsocafè i Silverlake med innovativ meny - mycket fermenterat, växtbaserat och drycker som Kettl Buckweat, Turmeric Tonic och Tight Iced tea! ✔️PCP DTLA - café i nya retailområdet Row i Downtown med bowls på helt ny nivå! Kale pesto, Kabocha squash och Fermented tea leaf dressing är några av ingredienserna!
Finlirshusman, yeah! Värt ett smakbesök. Favoriten var råraka på mandelpotatisen. Å en blodplätt med lingonglass slinker ju alltid ner👌🏼
Sprillo tar Sveriges första hydrogenbil till flygplatsen 💦 #toyotamirai
Radikal fredagsläsning🤓 IRL finns den i FriKöpenskap ute idag.
Fantastisk god havskräfta från Grebbestad och chokladtårta med matchaglass på Mathias Dahlgren & Staffan Naess nya bistro på @sparrowhotelstockholm
In English