The Future of Food Tech var Sprillos bidrag till denna spännande dag, vi får se hur Gunhild Stordalen rundar av. Dagens begrepp: impact unicorn = påverkar mer än 1 mrd människor, tack för den @annaryott #difoodtech #didigital
På plats - let’s do this!
Sugen på en fribiljett till Di Food Tech, 14 mars i Örebro? Var först att skicka ett mejl till cheng@sprillo.se så är den din👍🏼 See ya! #difoodtech
Funkisfabriken. Uppstart för ett nytt researchcenter i Småland med fokus på hållbarhet inom mode och mat. Sprillo har fått förmånen att vara del i projektgruppen med briljanta hjärnor från Danmark, England och Sverige. Att vi fick avsluta uppstarten med att assistera Doug från @silobrighton i köket, var - liksom resten av denna 48h-workshop - oerhört lärorikt. 🙏🏻
Då var statistiken äntligen ikapp den gröna trenden. Sprillo lägger ut texten om detta i dagens DN (länk i bio)
Grattis @eatalysthlm till stundande invigning på Biblioteksgatan! I samband med detta blir Sprillo intervjuade om fenomenet food halls i @dnsthlm - read all about it i dagens DN.
Historiens första Nordic Agro Summit är avslutad! Dagarna fylldes av presentationer från fantastiskt kunniga talare, engagerade samtal och inspirerande möten. Jag kommer personligen minnas de fem talarna som är med på bilderna allra bäst. Först dr Warren Preston som på ett pedagogiskt sätt bröt ner det stora och viktiga arbetet som USDA gör. Cecilia Ryegård som berättade om trenderna och marknaden för ekologiska livsmedel och spådde om vi nått "peak-eko". Anna Westerbergh pratade om perenna grödors möjlighet att bli en viktig pusselbit i ett hållbart jordbruk. Mariette Andersson höll sin presentation om den omdiskuterade "gensaxen"CRISPR/Cas9 och hur den kan komma att revolutionera vår växtodling. Och tillsist Per Frankelius som med sitt uttalande "Ensam är inte stark nog" i min mening sammanfattade andan för denna konferens. Vi måste samarbeta om vi ska kunna skapa en hållbar livsmedelsproduktion! Denna konferens har i alla fall fått mig att tro att det är möjligt. /Julia #nordicagrosummit
Högst upp i en industribyggnad i Köpenhamn. Sprillo leder intensiv workshop och trendpresentation hela dagen. Framtiden, here we come.
Säg hej till Julia, Sprillos nyanställda researcher. Ekonomagronom från SLU med hjärnkoll på hållbarhetsfrågor, livsmedelskedjan och Jenna Marbles-klipp på Youtube. Det godaste hon vet? "Pommes frites med mjukglass, så klart”. 7-8 februari hittar ni henne på Malmömässan där hon ska bevaka #nordicagrosummit
I Malmö imorgon (1 feb)? Sprillo-Johan snackar mattrender på RestaurangExpo kl 10.15. Välkomna!
Nordic fauna icecream. Find it. Eat it!
Vad goda de blev! Snygg lansering Risenta!👌🏻
Toast med mangold och grishuvud. Oxtartar med rökt cheddar och pepparrot. Och så det allra bästa på menyn: varm, krispig grynsallad dold under mikroblad. Wildair är en given smakdestination på Lower East Side.
Mellanösternmaten tar plats på krogscenen i Los Angeles. Ett av 2017:s bästa bidrag till trenden är Mh Zh och deras makalösa hummus.
Aladåb, det enda på julbordet som ingen åt. Lyckliga över fantastisk service, sill och snaps hos @oaxenslip - rekommenderas!
Morgondragning av ICA Alerten på strukturtapet för PD #generationpep #ica #tackmatsliedholm
Tack @stockholmsbranneri och @agrikulturrestaurant för en fantastisk hantverkskväll deluxe - och @chokladfabrikenstockholm för ginpralinerna! Kvarterssamarbeten är helt klart grejen.
I veckan kammade ICAs "100 år och framåt - Maten och Framtiden" hem Publishingpriset för årets rapport samt storpriset Grand Prix. Sprillo hade äran att tillsammans med ICA och en rad av experter researcha, analysera och dramatisera fem viktiga historier om framtidens mat. Mästerkocken @filipfasten har tolkat tre scenarion i innovativa måltider - tack för en strålande insats Filip! Grythyttans rising stars @malidza och @lahtisimon bidrog med sina smakrika tolkningar i två scenarion. Och stjärnstylisten @tove_nilsson samt superfotografen @rolandpersson gav maträtterna liv i rapporten. Tack till ICA och alla inblandade för kul teamwork, och ett lyckat framtidsdokument som lyfter livsmedelsindustrins viktigaste frågor! @icasverige @designkontoret.silver @jungrelations @skarpagent @diazswahn m fl #ica #framtidensmat #futurefood #filipfasten #publishingpriset #publishingpriset2017
Rykande färskt på Veckans Affärers #hållbarhetspodden
Hetaste Berlin-tipset just nu: Landmenyn på Mrs Robinson's, för 36 europeiska slantar. Glad personal, glad gäst. Makalös middag.
In English