🥇Vi är stolta att ICAs framtidsrapport Klyftor, Stress & Bakterier ikväll vann svenska Publishingpriset 2019. Sprillo har tillsammans med @icasverige och @designkontoret.silver tagit fram rapporten! Stort tack till alla inblandade!💥🎉🎈
Idag testade vi Downtown Campers nya vegetariska café på Drottninggatan i Stockholm. Här ligger fokus på hållbarhet, wellbeing och gemenskap: Både mat och möbler har valts ut med hänsyn till miljö och klimat. Innovationsnivå? Kanske inte helt upp till scratch men ett stort plus för alla dryckesalternativ, från kombucha till nypressade juicer och smoothies mm. Ett fint inslag på den här delen av Drottninggatan!
OMG! Nike House of Innovation. Bara att dom har trappor istället för rulltrappor. Älskar’t! #rebirthofretail
🚧 Sprillo x Sproud Glada, uppspelta och rätt malliga att vi fått göra den här filmen och utveckla smakinspiration för @besproud med grymma @fridaronge @teamalmegard @cafepomflora och @lovecoffeeroasters och visa alla hur sjukt gott det kan va med växtbaserad och hållbar mat. Bakom🎥 bästa @parapix
Tips! Passa på njuta kolgrillade ljuvligheter på @miyakodori_sweden pop-up på @takstockholm terass nu i juni. Och äta en emoji🍙! Thx för hänget @fridaronge @ichisthlm @symbiossthlm @barobao 🙌🏼
🚧 Sprillo x Meny i P1 Snickesnackar med Tomas Tengby & Co Nationaldagen till ära (och längtar efter en kopp kaffe)
🚧 Sprillo x BeeUrban Vilken lyx att få snacka spaning å hållbarhet med ledning av @curiousgreen på coolaste @beeurban.se #pollinateyourmates Thx för inviten @kajtorok
VARNING! Totalt, vanvettigt beroendeframkallande växtbaserat smör. Förlåt, spead! @maishadeli We’ll see you again @urbandelinytorget
🚧 Sprillo x DLF Innovationsworkshop Inbjuden att prata om Trenddriven innovation, flott!
Grymmaste AGFO Talk på Regenerativt jordbruk. Dan kunde inte börja bättre! #agfo #regenerativeagriculture
🚧 Sprillo x Sproud Work in progress med @pomochflora #sproudtastelab
🚧 Sprillo x Sproud goes varumärkescontent via workshop ・・・ It’s here, the Sproud Taste Lab aka the national day of our best idea ever, to lock these genius people in a kitchen for hours with a loooot of Sproud. Be prepared to drool over our stories the whole day! #Sproud #SproudTasteLab @teamalmegard @fridaronge @pomochflora @lovecoffeelund @lovecoffeeroasters @parapix
[Irland] Sprillo spanar på den regenerativa kniveggen på, hur kött/mjölkprods klimatpåverkan kan dramatiskt reduceras med hjälp av bl.a. agrojordbruk å en sex-hövdad gräsblandning. Allt bjussat på av Bord Bia, tack! Ihop mä bästa @ingelastenson
Sprillos grundare @christinaxcheng pratar den nya tidens matinspiratörer med Hemköps magasin Hemlagat! ”Maten har blivit den nya inspirationen. En klar trend är att de kända kockarna har fått konkurrens av ’taste-makers’ som inte är professionellt skolade, men som ändå jobbar med mat.” ✔️
🚧Sprillo x ICAs Framtidsrapport 2019. Visste du att vi inom 10 år kan dö av lunginflammation i Sverige? Eller att artificiell intelligens kommer att hjälpa till att tillgängliggöra sjukvården? Sprillo har tillsammans med @icasverige tagit fram rapporten ”Klyftor, Stress & Bakterier – Våra tre största hälsoutmaningar och möjligheter 2025” som släpps idag. Vi har intervjuat ett 50-tal forskare och entreprenörer samt utfört konsumentundersökningar tillsammans med Novus. Resultatet är en rapport som beskriver hur människor behöver ställa om sin livsstil för att vända på utvecklingen. Dessutom belyser vi framfarten av ett 10-tal hälsotrender 2025 – allt från ’urskogsterapi’ till ’tweenträning’. ✔️Tack ICA för det fina samarbetet, tack @designkontoret.silver för fantastiskt design, och tack alla ni som har bidragit med er expertis. Ladda ner rapporten i sin helhet från Sprillos bio.
🚧 Sprillo Talk X WWF m. Hållbar Livsmedelskedja Sjukt kreddigt att få snacka innan @gordon.line med en publik som når 86% av Sveriges konsumenter. Yeah. #sprillo #radikalakonsumenter #regenerativt
🚧Sprillo x Sproud - Work ahead! Creative Session med Sveriges första ärtbaserade dryck, starring dream team @pomochflora Stay tuned 🌱🌱🌱 #sproud #vegan #sprillo
Smakrik comfort food på @_fabelbar_ Rekommenderas varmt! ✨
Vi gjorde ett besök hos @nordiskmatutveckling som tillverkar svensk tempeh gjort på svenska skalade åkerbönor från Arne Stenberg på Munktorps prästgård. En näringsrik och smakrik böna med hög proteinhalt som ger en jämn textur. Bönan odlas egentligen som djurfoder, ”men varför inte tänka nytt kring hållbara råvaror som länge funnits i Sverige”, berättar Ayhan and Frida. Tillsammans driver de Nordisk Matutveckling som utvecklar nya nordiska matprodukter, bägge med en bakgrund i måltidsekologi med bas i agroekologi. I bilden ser ni ett nytt experiment, torkad natto gjort på fermenterade lupinbönor 👌🏼
Det är nästan värt att åka till Köpenhamn bara för att göra ett besök på @hartbageri och spise en ’Grilled Kimcheeze’!
In English